2010. május 7., péntek

mostanság

Régen adtam már hírt magamról. Az a helyzet, hogy elég zsúfoltak a napjaim, ráadásul nagyrészt számítógép és internetmentesen élek, ami néha jó, máskor nem annyira. A blogolás szempontjából mindenesetre erősen visszavet. Utolsó bejegyzésem óta eltelt már lassan egy félév. Mi is történt azóta? Dolgoztam sokat aminek szerencsére látszik is az eredménye. Olyan könyvtárforma könyvtáram kezd lenni, na nem a web 2-es értelemben, mert számítógép nélkül nem nagyon lehet online katalógust sem építeni, pedig már párszor nekirugaszkodtam, hogy valami jó megoldást találjak, ami nem is kerülne pénzbe és mégis megfelelne a mai elvárásoknak. a lehetőség már adott tényleg csak gép kéne amin lehet feldolgozni a könyveket. Na de sebaj, így legalább eljutok oda, hogy hagyományos módon is kereshető és áttekinthető az állomány. Azért messze van ez még az elvárásimtól és a használói igényektől is. Apropó, felhasználók. Már volt egy kutatóm, sőt már úton van a következő is, de végül nem ért be a héten.
A bajai munka a félév végével úgy tűnik végleg véget ér. Sajnálom a várost, a főiskolát és a hallgatókat is, bár ezt már biztos mondtam párszor. Ennek ellenére úgy gondolom minden jól alakult, a lakás is rendben van, el is költöztem már és találtam bérlőt is végre a lakásra. Ez mind mind jó hír. Olyan szempontból különösen, hogy ha ezek a dolgok elrendeződnek, több időm jut magamra, vagyis egész pontosan magunkra I-vel. Ami már nagyon jó lenne. És képzeld, már kicsit se élvezi azt a néhány napot amikor véletlenül távol vagyok. Megszokta a jelenlétem, mi több hiányzik neki. Nagyon jól megvagyunk és úgy érzem boldogok vagyunk. Jöhet a következő lépés. Úgyis azt kérdi mindenki, lesz-e esküvő és hogy mikor jön a gyerek. Türelem, mindent a maga idejében. Úgy tűnik anyagilag is helyre rázódom kicsit, a függő dolgaim többé kevésbé rendeződtek, leszámítva persze a lakáshitelt, de az nem most fog rendeződni, hacsak nem történik csoda, vagy nem nyerünk a lottón. Bár az is csoda lenne azt hiszem. Itt a nyár, bár az időjárást ez cseppet sem hatja meg és ha már nyár akkor nyaralni is kell. Vágyom már nagyon egy kis pihenésre és kikapcsolódásra mert másfél munkahely és az ingázás mellett erre nem nagyon jutott idő. Bár nincs sok szabadságom, azért úgy tűnik legalább egy hétre ki tudok szabadulni a hétköznapokból én is.
Még egy komoly adósságom van, aminek nagyon neki kellene feküdni, mégpedig a doktori. Bár most hiányzik a kötelesség kényszere, a ráfordított anyagiak, idő és energia nem veszhet kárba. És talán az esélyeim is növelné ha ezen túljutnék egyszer. Most ennyi, majd még jelentkezem úgyis. Szép napot és még szebb nyarat.