2011. április 29., péntek

a nagy nap

Közeleg a nagy nap. Na de milyen nagy? és melyik az igazán nagy? És mikor? Nem aggódni, minden kérdésre válaszolok. Ma van ugye a 'Royal Wedding', szóval a mai is egy nagy nap. De nem nekem :) Nekem holnap jön el a napja, hogy nősülök. Nem lesz olyan nagy hacacáré mint királyéknál, de nekem így is túl sok ha belegondolok. Nem gondolom, hogy az életem gyökerestül megváltozik ettől, de azért ha valahol a családi állapotom kérdezik, nem írhatom be többé hogy nőtlen vagy ilyesmik. És innentől hivatalosan is összekötjük az életünket I.-vel. De igaziból már régen összekötöttük azt, ha nem is hivatalosan.
Aztán ha ezt a feladatot is teljesítettük, még egy jó hónap és várjuk M. érkezését. Na az lesz igazán nagy nap, amikor megérkezik. Onnantól változik meg igazán az élet. Szóval nekem majd az lesz az igazán nagy nap. De nem kell már addig olyan sokat várni! Mindenesetre a holnapra készülök. Ilyen sem gyakran van az ember életében. Végül is házasodni nem szokott az ember minden nap. Ez igaz. Jó esetben egyszer van ilyen az életedben, rosszabb esetben még párszor. Ha elcseszted, vissza nem csinálhatod, de újra kezdheted. Viszont a gyerekkel kicsit másképp van ez a dolog. Azt nem lehet újra kezdeni, és valljuk be, az életben többször is születhet gyereked, de olyan sokszor azért nem fog. és ha újabb születik, nem a régit cseréled le, hanem egy újabb lesz mellé. Most ebbe jól belebonyolódtam, igaziból csak azt akartam mondani, hogy nagy napok jönnek és a holnapi csak az első kis nagy nap a még nagyobbak felé. Most ennyi. Nálunk nem lesz élő közvetítés, de majd beszámolok. Üdv, szép hétvégét mindenkinek.

2011. április 22., péntek

Február óta nem írtam. Húú, jó sok minden történt azóta, nem is tudom mi minden. De azért megpróbálom összeszedni. A projektek jól haladnak. Az utóbbi hetekben elég aktívak voltunk magunkhoz képest. Csomót csavarogtunk, vásároltunk, főleg M-nak persze. Jelentem, egész jól állunk, úgy tűnik már minden nagyobb, szükséges dolog beszerezve. Nagyobbak alatt ne valami hű de nagy dologra gondoljatok, csak olyanokra amiket nem fogsz csak úgy az első boltba beugorva megvenni és a csíkzsebből kipengetni. A többi már apróság, és talán később is ráér beszerezni. A múltkor kisebb sokkot is kaptam, mikor a pénztárnál kiderült hogy mennyi az annyi, pedig "semmit se" vettünk, legalábbis ketten egy fordulóval  könnyedén felvittük a harmadikra. Ez nálunk semmi :) Méretre ugyan kicsit nagy, súlyra viszont pille könnyű és pihe puha.
Azért érdekes, hihetetlen dolog ez. Magára sokszor sajnálja az ember a kiadásokat, de a (születendő) gyerekének a legjobbat akarja. Persze ezzel vissza is élnek a kereskedők, mert horribilis áron adnak mindent a babáknak. szerintem. csak azért mert babaholmi. Vagy azért mert antiallergén vagy mit tudom én mi fene. Az én bőröm sem allergizál a sima pamuttal. Persze azért annyira nekem sincs már baba bőröm. Na mindegy, kár is ezen filozofálgatni.
Amúgy is nagy élet van nálunk. Közelednek az ünnepek, és mindenféle Bogarak és egyéb állatfajták jelennek meg nálunk. Az utolsó nagy utazásra készülünk I-vel, még M. érkezése előtt elzarándokolunk szüleihez.  Lesz majd sonka meg minden finomságok biztos. Aztán jövő héten hozzánk zarándokol a szűkebb család és mi leszünk a középpontban kicsit, bár ezt a részt kihagynám azért. Még addig intézzük ügyes bajos ügyeinket de utána nyugi jön átmenetileg. Pihenünk talán, és készülünk, kettesben várjuk hogy M. végre megérkezzen. Ki kell használni az utolsó heteket mert utána minden gyökeresen megváltozik. Nemrég találtam egy blogot, ajánlom figyelmetekbe: http://apaszuletik.blog.hu/ lehet rajta sírni és nevetni és lehet belőle tanulni is. Kicsit vissza is vetett, mármint a blogolás tekintetében. Én nem tudok ilyen jól írni sajnos. Csak szeretnék.
Most ennyi. Vigyázzatok magatokra és szeressétek egymást. Jönnek az ünnepek, pihenjetek és érezzétek jól magatokat, vigyázzatok az úton és ha lehet óvatosan a kölnivel és a vízzel, a sonkával és a tojással na meg az italozással is!